bgdeen
13
май
2010

Младежи от Италия на практика в България 13-05-2010

Младежи от Италия на практика в България 13-05-2010

От 03 май до 28 май 2010 г. Българо-германският център за професионално обучение – Пазарджик е приемаща организация за четирима младежи от Италия по проект „Reach out”. Проектът се реализира в рамките на програма “Леонардо да Винчи” – “Мобилност” – практика в предприятия на лица преминаващи първоначално професионално обучение. Координатор на проекта е Istituto Tecnico Commerciale от град Чекано, Италия.
Две от практикантките, изучаващи изобразително изкуство и техники на декориране в Италия ще преминат едномесечно практическо обучение в Драматичен театър „Константин Величков” – Пазарджик и Художествена галерия “Станислав Доспевски” – Пазарджик. В художествената галерия те ще се запознаят с различните стилове и жанрове в изкуството, с многообразните колекции, с които разполага галерия „Станислав Доспевски” и използваните техники като гравюри върху дърво, техниката „суха игла“ и други.
В Драматичен театър „Константин Величков” учащите ще за запознаят с изработката на реквизити, декори и костюми към куклени и драматични спектакли.
Практиката на учащите по специалност мода е организирана във фирма „Крис” АД – гр.Пазарджик, произвеждаща мъжко и дамско облекло за Европейския пазар с модерно италианско оборудване – CAD/CAM системи. Там специализантките ще се запознаят със спецификата на шивашкото изделие и различните технологии на производство.