bgdeen
07
ное
2018

На 06.11.2018 г. ДП БГЦПО клон Пазарджик взе участие в инициативата VET week 2018!

Професионалното образование и обучение дава чудесни възможности на хората от всяка възраст да развият уменията си, да се подготвят за работа, да подобрят възможностите си за заетост. Чрез Европейската седмица на професионалните умения Европейската комисия иска да представи широкия спектър от възможности достъпни чрез ПОО, и да насърчи повече хора да вземат участие в професионалното образование и обучение, като се възползват максималното от възможностите, което то предлага.
ДП БГЦПО клон Пазарджик се включи в инициативата с „Панаир на професиите“. Курсисти, обучаващи се в различни курсове представиха накратко изучаваните от тях професии. Курс „Електрически инсталации“ презентираха направена от тях звънчена инсталация и свързване на LED осветление, курс „Програмно осигуряване“ показаха, че са усвоили базови умения по програмиране със забавни приложения, изработени с помощта на програмата MS Excel, курсистите от курс „Текстообработване“ загатнаха за необятните възможности на текстообработващите програми и значението им при правилното делово общуване. Представители на курс „Графичен дизайн“ заявиха намеренията си за успешно реализиране на пазара на труда след успешното приключване на курса, като показаха изработени от тях списание, плакати и брошури. Символични домакини на събитието бяха курсистите от курс „Търговия на едро и дребно“, а кетърингът на събитието беше поверен на обучаемите от курс „Производство на кулинарни изделия и напитки“.
Всички присъстващи на събитието останаха приятно изненадани от възможностите и перспективите, които професионалното обучение дава.

3-43-33-22-12-31-3 1-21-1