bgdeen
08
дек
2016

Участие в инициативата на Европейската комисия – „Седмица на професионалните умения“ – VET WEEK / от 5-ти до 9-ти декември 2016 г./

На 7 декември ДП БГЦПО клон Пазарджик се включи в Европейската седмица на професионалните умения.
Бяха проведени три отделни ателиета, на теми, свързани с професионалното ориентиране и професионалното обучение по различни групи професии.
С удоволствие, ентусиазъм и добро настроение болшинството от обучаващите се в Центъра се информираха за професии, различни от изучаваните.
„В ателието на графичния дизайнер” участниците имаха възможност да се запознаят с основни дейности, характерни за креативни професии като „Графичен дизайнер” или „Компютърен график” и даже да създадат свой продукт под вещото ръководство на преподавателя.
В „Коледната работилница” се потопиха в професионалния свят на готвачите, сервитьорите и сладкарите. Участниците имаха възможност да украсят коледни сладки. Научиха се на различни начини за сгъване на салфетки, видяха демонстрация на правилата за сервиране.
Предизвикателствата, с които се срещнаха участниците в Ателието „Ти можеш” бяха добра възможност да изпробват умението си за работа в екип, своята креативност сръчност и прецизност, да тестват личните си качества и пригодност за професия. Голяма подкрепа за провеждането на ателието ни оказаха експертите от Центъра за кариерно ориентиране град Пазарджик, които се отзоваха на нашата покана.
Ателиетата работиха при отворени врати, всички желаещи имаха възможност да бъдат навсякъде. Денят наистина беше цветен!

20161207_140752 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20161207_144215 20161207_141749
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20161207_141749